OPRA Turbines opent nieuwe faciliteit op het HTSP

27-06-2017

OPRA Turbines, fabrikant van gasturbines en gasturbine-aangedreven energieoplossingen, heeft vandaag aangekondigd een nieuwe faciliteit te hebben geopend op het High Tech Systems Park, om de productiecapaciteit te versterken en te verhogen na recente groei in de bedrijfsvoering.

OPRA Turbines heeft aangekondigd dat de nieuwe kantoren en faciliteiten vanaf juli 2017 operationeel zijn. Het nieuwe hoofdkantoor van OPRA Turbines beschikt over een ‘state of the art’ productiefaciliteit voor assemblage en het testen van producten, met toegang tot een aardgaspijplijn.

“De locatie is ideaal voor ons, want het HTSP richt zich op innovatie en geavanceerde technologie met de juiste faciliteiten. High Tech Systems Park heeft een hogedrukgasleiding die ons in staat stelt om onze turbines lokaal te ontwikkelen en te testen”, zegt Frank Sanders, algemeen directeur OPRA Turbines.

Over OPRA Turbines

OPRA Turbines is opgericht in 1991 te Hengelo, Nederland. Het bedrijf ontwikkelt en produceert onderhoudsgeneratoren, op basis van eigen geavanceerde turbine technologie. De compacte, efficiënte en betrouwbare industriële gasturbines leveren energieopwekking aan de olie- en gasmarkten en industriële markten wereldwijd. Tot op heden zijn wereldwijd meer dan 125 gasturbine-aangedreven generatorpakketten door het bedrijf verkocht. OPRA Turbines is nu onderdeel van een gemeenschap van 7 hightech bedrijven die kantoren hebben opgericht of geïnvesteerd hebben in faciliteiten op de innovatiecampus.